HelpdeskWind op Land – De onmisbare informatiebron voor windenergieprojecten

Ken jij het al? Iedereen die werkt aan windenergie op land kan rekenen op uitgebreide ondersteuning van de vernieuwe website van deHelpdesk Wind op Land.

Werk je bij een gemeente of andere decentrale overheid en/of ben je bezig met windenergie op land? Dan hebben we goed nieuws voor je! De Helpdesk Wind op Land is er om je te ondersteunen bij alle fasen van je windproject. Deze handige website is een samenwerking van verschillende ministeries, RVO, NP RES, IPO, VNG, de Unie van Waterschappen en Netbeheer Nederland. Deze website bevat een schat aan kennis en ervaring gebundeld op één plek!

Waarom wind op land?

Vraag je je af waarom windenergie op land zo belangrijk is? Op de website vind je alles wat je nodig hebt om dit uit te leggen aan omwonenden en andere betrokkenen. Of het nu gaat om de klimaatafspraken of de rol van windenergie in ons energiesysteem, je vindt hier heldere informatie die je verder helpt.

Gezondheid en milieu

Maak je je zorgen over de impact van windmolens op gezondheid en milieu? Geen probleem! De Helpdesk Wind op Land biedt gedetailleerde informatie over milieunormen, luchtvaart, erfgoed, circulariteit en de effecten op gezondheid en natuur. Zo kun je met een gerust hart de juiste beslissingen nemen en deze goed onderbouwen.

Inspirerende praktijkverhalen en stappenplannen

Wil je weten hoe andere gemeenten hun windprojecten aanpakken? Laat je inspireren door de praktijkverhalen die je op de website vindt. Daarnaast is er een handig stappenplan dat je stap voor stap door het hele proces van windprojectontwikkeling leidt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en hoe je het beste resultaat bereikt.

Participatie

Een succesvol windproject staat of valt met goede communicatie en betrokkenheid van de omgeving. De Helpdesk Wind op Land biedt tal van hulpmiddelen en tips om dit in goede banen te leiden. Denk aan een overzichtelijk verhaal over wind op land en een infographic met de belangrijkste feiten en cijfers. Zo kun je iedereen op een duidelijke en overtuigende manier informeren.

De Helpdesk Wind op Land is dé plek voor iedereen die in een gemeente of andere decentrale overheid werkt aan windenergieprojecten. Met een schat aan informatie over regelgeving, gezondheid, milieunormen, participatie en meer, helpt deze website je op weg naar succesvolle en duurzame windenergieoplossingen. Neem snel een kijkje op de Helpdesk Wind op Land en ontdek hoe het jou kan helpen bij je volgende windproject!

Ga naar https://www.helpdeskwindopland.nl/ en verken de website zelf!

Geschreven door
Lena Gerstmans
Datum
Ander nieuws & updates

Noorder IJplas blijft voorkeurs zoekgebied in herijking van de RES én ontwerp-plan windenergie Amsterdam

Een kijk op de VVGB-weigering door de ogen van een studente

Heb je een zin in een ander soort leesstof? Tijd om je te verdiepen in een kritisch academisch opinieartikel over de weigering van de VVGB, geschreven door een studente Metropolitan Analysis, Design & Engineering? Lees dan vooral verder!

Eén windmolen in behandeling bij Gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft de vergunningaanvraag voor één windmolen aan de Noorder IJ-plas in behandeling genomen. Het betreft de meest zuidelijke windmolen aan de rand van de plas, op de strook land langs het IJ.

photo of NDSM from above

Word nu lid

  • draag bij aan een duurzamer Amsterdam
  • praat en beslis mee over verduurzaming van Amsterdam
  • word onderdeel van een groep groene koplopers
Bedankt! Je aanvraag is verstuurd.

Je ontvang zo snel mogelijk een iDEAL betaallink van ons.
Oops! Something went wrong while submitting the form.