Gratis training 'projectleider zon op dak' bij energiecoöperatie Zuiderlicht!

Als NDSM Energie zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden om de Amsterdamse gemeenschap te versterken en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Daarom zijn we verheugd om een bijzondere kans te delen, aangeboden door onze partner energiecoöperatie Zuiderlicht: een training voor nieuwe projectleiders in de energietransitie: Projectleider Zon op Dak.

Stel je voordat je straks kunt zeggen: "Dat dak? Dat is mijn werk." Je hebt deconstructie gecontroleerd, de onderhoudsplannen opgezet, de omgevingsvergunning geregeld, en zelfs SCE-subsidie binnengehaald. De huurders zijn tevreden, de buren blij, en sommige hebben zelfs mee geïnvesteerd. Klinkt dat als iets voor jou?

In september 2024 start Zuiderlicht, in samenwerking met Amsterdam Energie, de UvA, de HvA en COOP Centraal, een nieuwe ronde van hun succesvolle projectleiders training. Deze training biedt deelnemers de kans om alle vaardigheden op te doen die nodig zijn om duurzame energieprojecten in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) te leiden.

Leer van de besten, werk aan de toekomst

Tijdens de training leren deelnemers hoe ze duurzame projecten, zoals het realiseren van zonnepanelen op daken, kunnen ontwikkelen en uitvoeren. Eerdere edities van de training hebben al geleid tot indrukwekkende resultaten. Deelnemers van vorige trainingen hebben projecten gerealiseerd op locaties zoals ROC in West, een woongroep op de Pijnackerstraat, een veilinghuis aan de Lekstraatweespanelen op het Marineterrein en stadsloket Zuidoost en stadsloket Oost.

De training omvat zes dinsdagavonden en wordt begeleid door ervaren projectleiders. Deelnemerswerken in tweetallen aan een echt project, waarbij ze ondersteuning krijgen via een wekelijkse projectleidersspreekuur. Naast de bijeenkomsten zullen deelnemers ongeveer 40 tot 60 uur aan ontwikkelwerkzaamheden verrichten.

Voor wie is deze training?

De training staat open voor iedereen in de Metropoolregio Amsterdam, ongeacht leeftijd of achtergrond, die een passie heeft voor duurzaamheid en zonne-energie. Of je nu al ervaring hebt of niet, als je flexibel bent met je tijd, proactief en communicatief vaardig bent, en je gelooft in de kracht van coöperaties voor de energietransitie, dan is deze training iets voor jou.

Voor Zuiderlicht volstaat dat je er zin in hebt. Het helpt als je:

  • flexibel met je tijd kunt omgaan, zodat je af en toe ook overdag kunt afspreken
  • geduld hebt, want trajecten kunnen lang duren
  • pro-actief bent, want de instanties lopen niet voor jou
  • het leuk vindt om contacten te onderhouden met mensen en instanties
  • gelooft dat coöperaties een belangrijke rol hebben in de energietransitie
  • passie hebt voor zonne-energie, niet alleen op daken maar ook op carports, taluds, langs snelwegen en op tijdelijk beschikbare gronden
  • niet vies bent van Excel
  • in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) woont of werkt
  • de Nederlandse taal machtig bent

 

Waarom meedoen?

De training biedt een unieke kans om een actieve rol te spelen in de verduurzaming van onze regio. Bovendien draag je bij aan het versnellen van de energietransitie in Amsterdam en omstreken. Als je na de training en je eerste project in staat bent om (redelijk) zelfstandig een volgend project te doen, kunnen we je uren vergoeden uit de projectbegroting.

Praktische informatie

  • Startdatum: 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 5 november, 19 november, 3 december 2024
  • Tijd: 17.30 - 20.00 uur (inclusief simpele maaltijd)
  • Kosten: Gratis, dankzij het COOP Centraal Impactfonds

 

Interesse?

We moedigen onze leden en iedereen in ons netwerk aan om van deze kans gebruik te maken. Aanmelden kan tot 30 augustus via Zuiderlicht, waarbij een korte motivatie gevraagd wordt. Er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Samen met Zuiderlicht werken we aan een duurzame toekomst. Doe mee en maak het verschil!

Geschreven door
Lena Gerstmans
Datum
Ander nieuws & updates

NDSM Energie leden uitgelicht: FEBO!

FEBO al voor een hele lange tijd lid van NDSM Energie. Ondanks dat je bij een fastfoodketen misschien niet meteen denkt aan duurzaamheid, heeft FEBO dit hoog in het vaandel staan. Als pionier in de sector verkochten zij bijvoorbeeld in 2008 al hun vegetarische kroketten!

Lokale samenwerking maakt Johan Cruijff ArenA groener dan ooit

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is de Johan Cruijff ArenA een lichtend voorbeeld van groene innovatie. Dankzij de nieuwe superbatterij, de 4.200 zonnepanelen op het dak en burgerwindmolen de Amstelvogel, draaide het stadion tijdens de wedstrijd Ajax-Heerenveen volledig op groene stroom.

Hoe werkt een windmolen eigenlijk?

We zien ze vaak langs de weg of in het landschap, en hopelijk binnenkort aan de Noorder IJplas: grote, indrukwekkende windmolens. Maar hoe werkt zo’n imposante machine eigenlijk? Laten we eens een kijkje nemen in het hart van deze krachtpatsers!

photo of NDSM from above

Word nu lid

  • draag bij aan een duurzamer Amsterdam
  • praat en beslis mee over verduurzaming van Amsterdam
  • word onderdeel van een groep groene koplopers
Bedankt! Je aanvraag is verstuurd.

Je ontvang zo snel mogelijk een iDEAL betaallink van ons.
Oops! Something went wrong while submitting the form.